
E arşiv, e fatura dışında kalan firma ve tüketicilere kesilen faturalarında elektronik ortamda düzenlenerek ikinci nüshasının elektronik olarak korunmasına ve ibraz edilmesine imkan tanıyor.
E arşiv özellikle çok sayıda fatura gönderimi yapan firmalar için büyük kolaylık sağlıyor.
Logo özel entegretörlük hizmeti ile mali mühürlü e arşiv faturaların tüketiciye elektronik olarak ulaşması sağlanıyor. Ayrıca bu faturalar kağıda basılarak irsaliye yerine pakete ekleniyor. Logo ile hazırlanan e arşiv faturaları her ayın 15 de gelir idaresi başkanlığına rapor olarak gönderiliyor.
Logo e arşiv sayesinde pdf formatında e mail ile fatura bilgileride gönderilebiliyor.
Mevcut yazılımınız ne olursa olsun tüm iş uygulamalarıyla uyumlu olarak çalışabiliyor.
Sizde e dönüşümde yola logo güvencesi ile çıkın.
e-Arşiv Nedir?
e-Arşiv Faturası, Vergi Usul Kanunu uyarınca kağıt ortamında düzenlenmek, muhafaza ve ibraz edilmek zorunluluğu bulunan faturanın; 433 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde yer alan şartlara uygun olarak elektronik ortamda düzenlenmesi, ikinci nüshasının elektronik ortamda muhafaza ve ibraz edilmesine imkan sağlayan uygulamadır. e-Fatura kapsamı dışında kalan firma ve tüketicilere kesilen faturaların da elektronik ortamda düzenlenmelerine, ikinci nüshasının elektronik olarak muhafaza ve ibraz edilmesine imkan sağlamaktadır.
Kullanım Yöntemleri
Uygulamadan yararlanmak için mükelleflerin 397 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile getirilen e-Fatura Uygulamasına kayıtlı olmaları gerekmektedir. Mükellefler e-Arşiv Uygulamasını, kendi bilgi işlem sistemi veya Başkanlık’tan izin almış özel entegratör bilgi işlem sistemi üzerinden olmak üzere iki yöntemle kullanabilirler. e-Arşiv Uygulamasını Başkanlık’tan e-Arşiv izni almış özel entegratörlerin bilgi işlem sistemi üzerinde kullanmak isteyen mükellefler, doğrudan özel entegratöre başvuracak olup ayrıca Başkanlığa başvuruda bulunmazlar. e-Arşiv Fatura hizmetini özel entegratör vasıtasıyla alan mükellefler, fatura ve elektronik arşiv raporlarında özel entegratörün mali mühürünün ve zaman damgasının kullanılmasını talep edebilirler. e-Arşiv uygulamasına geçen firmalar, tüm faturalarını elektronik ortamda oluşturup kanuni süresi boyunca yine elektronik ortamda saklayabilirler. Müşterilerinin e-Fatura mükellefi veya nihai tüketici olması halinde, faturaları elektronik ortamda gönderebilirler. Çok sayıda fatura gönderen firmalar için zaman, iş gücü, dağıtım ve arşivlemede büyük tasarruf sağlanırken fatura gönderim maliyeti ortadan kaldırılabilir.